Tegels kopen, waar moet ik rekening mee houden?

      Reacties uitgeschakeld voor Tegels kopen, waar moet ik rekening mee houden?

Voordat u de lange zoektocht begint naar die perfect passende tegel, is het van belang om allereerst een aantal zaken in kaart te brengen. Zeker voordat u die slopende tocht gaat ondernemen om verschillende tegelshowrooms te bezoeken, te overleggen en vooral te onderhandelen over de beste prijs. Voordat u hieraan begint, zorg dat u in ieder geval onderstaande zaken in kaart brengt, zo weet u precies wat u nodig heeft, dat maakt een gerichte zoektocht een stuk eenvoudiger!

mattina_marrone

1: Waar gaat u de tegel voor gebruiken, oftewel waar wordt de tegel geplaatst? Denk hierbij aan binnen of buiten (of allebei), vloer of wand (of allebei..) en vervolgens in welke ruimte? De keuken, de badkamer, de woonkamer, de hal, of meerdere ruimtes? Wanneer deze zaken helder zijn, kunnen de gewenste tegelspecificaties in kaart gebracht worden. Denk hierbij aan vorstvrij voor buiten, aan geschikt voor vloerverwarming voor de woonkamer, en onderhoudsvrij voor de badkamer. Stap 1 betreft het in kaart brengen van deze specificaties, zodat u uw zoektocht gericht kunt starten!

img_3118_12: Hoeveel tegels en welke toebehoren heeft u nodig? Brengt het te betegelen oppervlakte goed in kaart en houdt hierbij rekening met snijverlies. Normaal gesproken is dit tussen de 8 en de 10 procent, maar dit kan snel oplopen in bijvoorbeeld het geval van veel schuine wanden. En dan moet u natuurlijk ook de juist toebehoren selecteren, zoals lijm, voorstrijkmiddel en voegmortel, maar eventueel ook gereedschappen. Breng hierbij goed de situatie van de ruimte in kaart, gaat u een gipsmuur betegelen, dan is voorstrijkmiddel extra belangrijk.

3: Wat vindt u mooi? En dan rest de belangrijkste vraag, wat vindt u mooi? Over smaak valt uiteraard niet te twisten en omdat iedereen andere smaakvoorkeuren heeft, vindt u bij Tegelmegashop.nl een breed en divers tegelassortiment. Voor ieder wat wils!

Wat uw wensen ook zijn, tegels kopen bij Tegelmegashop.nl is altijd een goede beslissing. Topkwaliteit (1e keus) en A-merken voor de beste prijs.